Dorpsweg 50

9755 PE ONNEN

T = 050-4061991


Inspiratie, identiteit en proces

Uw inspiratie

Vandaag de dag zijn er vele manieren waarop u, op tuingebied, inspiratie kunt opdoen.

Er zijn wekelijks programma’s over tuinen en tuinieren, tientallen tuinbladen die maandelijks verschijnen en een keur aan tuinboeken van bekende en minder bekende schrijvers.

Belangrijk is echter dat u door de bomen het bos blijft zien. Enige realiteitszin is daarbij vereist.

Een extra methode om ideeën op te doen is een kijkje in uw buurt of woonwijk. U ziet er vaak fantastische maar soms ook afschuwelijk creaties.


Uw identiteit

U heeft vast wel eens gehoord dat de tuin een verlengstuk van het huis is. In de meeste gevallen klopt deze uitdrukking wel maar dan heeft deze alleen betrekking op de ligging van de tuin. Uw tuin behoort meer een afspiegeling te zijn van uw identiteit, zoals uw interieur in huis dat ook is.

Het is heel goed mogelijk om uw eigen identiteit en de bijbehorende wensen in de tuin terug te laten komen. In feite is het zelfs behoorlijk eenvoudig. De ontwerper die luistert en zich kan inleven in uw situatie moet weten wat voor u belangrijk is en waar de aandacht op gericht moet worden.


Het proces

  • Elke tuin begint met weten wat u wilt. 
  • Eerst gaan kijken, ervaren en uw ideeën en wensen noteren.
  • U kunt natuurlijk uw eigen tuin gaan tekenen maar vergeet niet dat ontwerpen een vak apart is. 
  • De kosten voor het  tuinontwerp met bijbehorend beplantingsplan staan niet in verhouding tot de veel gemaakte fouten en het achterwege blijven van het juiste tuingevoel.
  • Als het ontwerp is gerealiseerd komt de vraag; zelf doen of laten doen?
  • Wij zorgen voor een overzichtelijke, werkomschrijvende offerte. 
  • De aanleg kan zorgvuldig worden ingepland mat daarbij, indien gewenst, nog enige zelfwerkzaamheid.
  • Bij de oplevering wordt alles nog eens nagelopen en alvast geadviseerd over het onderhoud. En dan is het genieten van uw tuin die helemaal bij u past, qua gevoel, zorg en budget.

Tuininspiratie is belangrijk voor een goed ontwerp