Dorpsweg 50

9755 PE ONNEN

T = 050-4061991


Beplantingsplan

Natuurlijke schaduw van dakbomen.

Het beplantingsplan

  Een tuin is geen verzameling van planten. Daarvoor heb je een arboretum of pinetum. Een tuin is een combinatie van planten, geselecteerd op kleur, bloeitijd, hoogte en standplaats. Een ontwerper heeft de kennis van en de keuze uit duizenden planten met hun specifieke eigenschappen. Zodoende zal een zorgvuldig beplantingsplan ook resulteren in het beeld dat gewenst is. 

Siergrassen geven een rustig beeld in de tuin.

Waterplanten

  Ook voor een vijver is een beplantinsplan essentieel. Er moet een goede verhouding zijn tussen, moeras, onderwater en zuurstofplanten zijn. Niet iedere plant kan op dezelfde diepte staan en ook hier geldt dat de standplaats (zon/halfschaduw) van belang is.


Een vijver geeft in ieder ontwerp een mooie uitstraling.

Microklimaat

  Iedere tuin heeft een ander microklimaat, grondsoort, vocht en hoeveelheid zon en schaduw. Daarom vereist een beplantingsplan veel vakkennis, niet alleen van de planten maar ook over bodemgesteldheid en samenstelling. 

Bodembedekkers

Bodembedekkende beplanting geeft rust en zal het onderhoudsniveau verminderen in de tuin.

Een uitgewerkt beplantingsplan is overzichtelijk voor iedereen.

Een beplantingsplan voor alle seizoenen.

  Een goed afgewogen beplantingsplan zorgt ervoor dat er ieder seizoen iets in de tuin te beleven valt. Dat begint met kleur in de winter door toepassen van winterbloeiers opgevolgd door de voorjaarskleuren, de weldadige zomerbloeiers tot aan de prachtige herfstkleuren. Dit alles afgewisseld met wintergroene basiselementen die zorgen voor de rust.

Bodembedekkende beplanting bespaart in het onderhoud.

Bladplanten geven vaak verassende effecten.