Dorpsweg 50

9755 PE ONNEN

T = 050-4061991


Bedrijven en Instellingen

Ook verzorgen wij de planvorming voor zorginstellingen.

Ontwerp en beplantingsplan zorginstelling Haren

  In samenspraak met een woningbouwvereniging in Groningen hebben we een inrichting gemaakt voor de tuin bij een zorginstelling in Haren. Voor de structuur van de hagen is gekozen voor een Acer campestre (veldesdoorn). Voor de verdere indeling gekozen voor bodembedekkende heesters en veel gazons om het onderhoudsniveau laag te houden.

Ontwerpen voor kantoren en bedrijven

Ontwerp kantoortuin Groningen

  Voor een opdrachtgever (Notariskantoor) uit Groningen hebben we een ontwerp gemaakt waarbij de parkeerplaatsen naast het pand verdiept zijn aangelegd, zodat het personeel over de auto’s kijkt in plaats van er tegenaan. De entree van het gebouw ligt hoger dus daar zijn trappartijen voor bedacht. De stylistische taxusblokken lopen schuin met de staanders van de gevelbekleding mee en accentueren het geheel. Voor het parkeren van de fietsen zijn moderne fietsbeugels toegepast die bij de uitstraling van het pand passen.

Renovatie en aanpassingen aan bestaande tuinen.

Ontwerp voor de tuinrenovatie van het Doopsgezind Gasthuis

  Van het bestuur uit kwam de opdracht om een tuinontwerp te maken voor de tuin van het Doopsgezind Gasthuis te Groningen. Het uitgangspunt was om een tuin te ontwerpen die uitnodigde om binnen te wandelen. De huidige tuin deed dat niet, de vele bezoekers die het monumentale gasthuis kreeg bleef men in de voorste tuin. Het middenste gedeelte van de tuin bevatte veel taxusblokken die enorm uitgegroeid waren en wat een gesloten beeld gaf. De tuinen zijn nu meer open met een structuur van beukenhagen en vaste planten. Het plan is eerst gepresenteerd aan het bestuur en later aan de bewoners om zodoende draagvlak te krijgen voor de hervormingen. Voor de indeling van de beplanting is veel gekeken naar het vroegere gebruik van de tuin als gebruikstuin. Tevens zijn er veel bollen verwerkt in de gazons.

Hagen bepalen vaak de structuur in de tuin.